U.NXT

SintLucas, Universiteit van Northampton. Ruim twee jaar lang is gebouwd aan de inhoud, opbouw en lancering van de nieuwe universiteit U.NXT.

U.NXT

De challenge:

Het ontwikkelen van een Engelstalige driejarige bachelor en eenjarige masteropleiding Creative Business Studies. 

Belangrijke criteria van de opleiding vormen de jobfamilies en skills zoals opgesteld door het World Economic Forum en we onderscheiden ons door online leren en bedrijfschallenges te koppelen aan het noodzakelijke flexibele curriculum, met veel focus op persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zo zijn studenten van nu klaar voor de uitdagingen van morgen.” 

Beste vakken en persoonlijke coaching 
De nieuwe universiteit U.NXT heeft een programma op het snijvlak van creativiteit, technologie, data, communicatie, persoonlijke ontwikkeling en business. Vakken die nodig zijn voor banen van de toekomst. De inhoud wordt overgebracht via persoonlijke learning experience platforms, een mix van opdrachten, video’s, boeken en presentaties uit de praktijk. Studenten kunnen leren waar, wanneer en wat ze willen, op eigen tempo; heel anders dan een uren durend zoompraatje van een professor. De voortgang wordt bewaakt en gestimuleerd door persoonlijke en professionele coaching, zo worden deze zogenaamde ‘learning analytics’ met de studenten besproken. Daarnaast bieden de coaches natuurlijk ook de beste persoonlijke en professionele begeleiding voor leiderschapsvaardigheden en vitaliteitsmanagement . 

Online en offline 
Studenten ontmoeten elkaar live en studeren in hun eigen digitale werkomgeving. Ze ontmoeten elkaar in kleine groepjes tijdens de live challenges en kunnen 24 uur per dag terecht op locatie. Effectief gezien leren ze de ene helft online en de andere helft zijn ze op de campus te vinden. Bij deze opleiding telt de 50% praktijkervaring volledig mee op de eindlijst. 


Internationaal diploma en netwerk 
Universiteit U.NXT is een private samenwerking met de University of Northampton en SintLucas en is succesvol geaccrediteerd in Engeland door vijf universiteiten. Studenten ontvangen na hun studie een internationaal erkend Brits bachelor-diploma. Daarnaast ontvangen studenten ook losse certificaten van alle succesvol afgeronde MOOC’s bij internationale universiteiten. Elke bachelorstudent werkt met ongeveer tien bedrijven samen. Zo is hun zakelijke netwerk uitgebreid en de kans op een baan bijna 100%.

De Oplossing:

Voor de banen van de toekomst heb je een nieuwe manier van onderwijs nodig. Omdat traditionele opleidingen met volle collegezalen en vaste lespatronen niet flexibel genoeg zijn om op de snel veranderende markt aan te sluiten. Het curriculum van de nieuwe opleiding is gevuld met de beste lesprogramma’s van universiteiten over de hele wereld. Studenten volgen deze online, door middel van MOOC’s (Massive Online Open Courses). Het andere gedeelte van het programma bestaat uit challenges: echte opdrachten in samenwerking met internationaal opererende bedrijven.

Zo verkleint U.NXT de kloof tussen organisaties en onderwijs en leiden ze studenten op die gewild zijn bij internationale bedrijven en organisaties. Young professionals met de blik vooruit en zicht op de toekomst, verbonden met de wereld en met beide benen stevig op de grond. 

Het is tijd om leren
te transformeren
om de
snel veranderende wereld
aan te kunnen.