The Chocolate Factory

Overheid Ondernemers Onderwijs. Projectlead, projectmanagement en program design.

The Chocolate Factory

The chocolate factory is gevestigd in ‘the foodcapital’ van nederland De CHV Noordkade Veghel is de thuishaven van diverse instellingen en bedrijven die zich richten op food, cultuur en vrijetijdsbesteding. Ooit was dit de locatie van Europa’s grootste mengvoederfabriek, maar nu is het een bijzondere plek waar je veel kunt beleven, leren en proeven.

Met de karakterisering lijkt The Chocolate Factory bijna bedacht voor deze locatie. The Chocolate Factory brengt opleiden, leren en ontspannen én het genereren van belangstelling voor technische beroepen samen. Met chocolade als verleider worden kinderen en jongeren er in aanraking gebracht met de fascinerende wereld van techniek.

Alle zintuigen worden er geprikkeld. En je kunt er zelf actief zijn: je eigen chocoladeproducten ontwerpen, maken en deelnemen aan het productieproces. Industrieel erfgoed naast hypermoderne robots. Een traktatie voor kinderen, een nostalgische trip voor (groot)ouders.

Het project bestaat uit de realisatie van een hybride leeromgeving waarin consumenten, leerlingen, studenten en werkenden gezamenlijk nieuwe inzichten, technieken en vaardigheden ontdekken en verwerven om zo de transitie naar een duurzamer en gezonder voedselsysteem. Het betreft de voedingsindustrie, technologie en logistiek. Binnen een hybride leeromgeving worden de sterke kanten van twee traditionele leeromgevingen (de school/collegebank en de beroepspraktijk) gecombineerd tot een nieuwe, productieve leeromgeving. De hybride leeromgeving van The chocolate factory wordt dé plek voor ontmoeten – experimenteren – werken – leren.

The Chocolate Factory (TCF) wil het hybride leren uitwerken, ontwikkelen en implementeren. Met een start vanaf begin november 2022 en een doorlooptijd tot maart 2024 dient het hele project te worden opgezet en ingericht. Vanaf september 2023 zullen de leeractiviteiten starten.

Het is tijd om leren
te transformeren
om de
snel veranderende wereld
aan te kunnen.